Megjelent a Joomla 4.0!

A mai nap fontos dátum a Joomla számára: a projekt a 16. születésnapját ünnepli! A Joomla közösség büszkén jelentheti be, hogy önkénteseik 9 évnyi kemény munkája után végre megjelent a Joomla új főverziója: a Joomla 4.0 (e mellett pedig kiadásra került a Joomla 3.10 verzió is, amelyet „a hídnak” neveznek - erről lehet frissíteni majd a Joomla 4-es változatára).

Mi a Joomla 4.0?

A Joomla 4 egy frissen megjelent fő verzió. Ez azt jelenti, hogy rengeteg új funkciót tartalmaz: a fejlesztők mindent újraterveztek, átgondoltak és természetesen remek új funkciókkal bővítették a rendszert! A legfontosabb, hogy a Joomla 4.0 alapoktól újratervezett rendszere az felhasználók számára készült: tökéletes megoldás új webhelyek létrehozásához, a valamint a Joomla 3.10 és a Joomla 2.5 sorozatból való frissítéshez magánszemélyeknek, bloggereknek, jótékonysági szervezeteknek, webügynökségeknek vagy multinacionális cégeknek - a Joomla mindenkinek nagyszerű választás!

Frissítés Joomla 4.0-ra

A Joomla 4.0 változatra való áttéréshez Joomla 3.10 verzióra kell frissíteni a honlapunk motorját. A frissítést azonban ne kapkodjuk el, mert bár az új alaprendszer alaposan tesztelt és stabil, a kiegészítők gyártóinak frissíteniük kell a saját szoftvereiket (sablonok, komponensek, modulok és egyéb beépülők), hogy a frissítés probléma nélkül lezajlódjon. Joomla 3.10 alatt a frissítésnél lefut egy rendszerellenőrzés, itt a Joomla ellenőrzi az adott oldalt és a használt kiegészítőket, hogy az átállás teljesen problémamentes legyen.

Ha szeretnéd frissíteni a honlapot Joomal 4.0-ra de elakadtál, vagy biztosra akarsz menni, keress meg bennünket elérhetőségeinken, segítünk!