Joomla honlapok GDPR frissítése

Tegnap jelent meg a Joomla 3.6.3 hibajavító frissítés, azonban a frissítőcsomag telepítése után többen azt tapasztalhatták, hogy a Modulkezelőben az egyes modulokat nem lehet szerkeszteni. Szerencsére nincs szó arról, hogy hiba csúszott volna a frissítési csomagba: a modul szerkesztő problémája könnyen orvosolható.

Joomla 3.6.3-ra való frissítés után többen tapasztalhatják, hogy a Modulkezelőben a modulszerkesztés nem működik: az egyes modulokra való kattintás után modulszerkesztő oldal csak egy pillanatra jelenik meg, utána egy fehér oldal látszódik, rajta egyetlen lenyíló menüvel.

A problémát az okozza, hogy a Joomla 3.6.3-ban módosult néhány JS fájl és kód részlet, így a régi verziók már nem működnek. A hibát úgy tudod elhárítani, hogy törlöd a gyorsítótárakat az alábbi helyeken:

  • Rendszer > Gyorsítótár törlése, majd felül válaszd az "Összes törlése" gombot.
  • Ezután töröld a böngésződ gyorsítótárát is!
  • Ha esetleg CloudFlare (vagy egyéb szerver oldali) gyorsítótárazást is használsz, ne felejtsd el azt is törölni! A CloudFlare esetében ezt a Caching menü alatt teheted meg: kattints a megnyíló oldalon a kék "Purge Individual Files" gomb melletti lefelé mutató nyílra, majd válaszd a Purge Everything lehetőséget.

Ez a pár egyszerű lépés megoldja a problémát!